an image
Páhi a közép-magyarországi Kiskunság egyik települése, az M5-ös autópályától 3o km-re található. A közel 13oo lakost számláló 5oo éves község tiszta, rendezett. Az üzemet 1974-ben a dán Skjold cég épített, majd az 1990-es évek elején felújításra, korszerűsítésre került. Ma már a gyártástechnológiai műveletek döntő hányadát számítógép vezérli.. 1996-ban a telephelyet, az ott lévő építményeket, gépeket, berendezéseket és felszereléseket három gazdasági társaság alkotta konzorcium megvásárolta.
 
 A termelés 1996-ban 4.ooo tonna/év volt, az utóbbi években már a 4o.ooo tonna/év mennyiséget is elérte. Az üzem 5 tonna/óra keveréktakarmány előállítására képes. A granuláló gép és a morzsázó biztosítja az igényeknek megfelelő szemcsenagyságot. A premix gyártás külön gépsoron, óránként 1 tonna kapacitással történhet. A mintegy 10.000 tonnás tárolókapacitás (8 db fémsiló, 5 db síktároló) biztosítja a folyamatos üzemmenethez szükséges nyersanyagok biztonságos tárolását. A készárunak 13 különböző térfogatú, összesen 220 tonna kapacitású torony biztosított, melyek alulürítéssel tartályos, fluid gépkocsik feltöltésére is alkalmasak. A keveréktakarmány és premix gyártása mellett az üzem rendelkezik 2 db extruder berendezéssel, amellyel Full Fat szóját és gabonapelyhet állítunk elő. Az éves kapacitás 5.000 tonna szójabab vagy 3.000 tonna gabona feldolgozását teszi lehetővé. 2008-tól egy zsírporgyártó berendezéssel is kiegészült a gyártás, melyen a korszerű igényeknek megfelelően 40 %-os növényi zsírport készítünk.
an image an image an image an image
A gabonaipari szakmai, logisztikai, továbbá a pénzügyi és számviteli vezetők több évtizedes tapasztalatokkal rendelkeznek, akik a folyamatosan megújuló követelményeknek megfelelően irányítják a társaság munkáját.
an image an image an image an image
2010. január 1-ével a Visonka Korlátolt Felelősségű Társaság, Zárt Részvénytársasággá alakult, majd 2011.április 28. napjával, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság bejegyezte a Nyilvános Működő Részvénytársaság-i cégformát és 2011.június 22-től az értékpapír-kezelőkön keresztül bárki vásárolhat VISONKA részvényt.
an image

Közzétételek

Copyright © 2015. Visonka Nyrt. Minden jog fenntartva.